SIBELGA

Opdracht

Renovatie van (een deel van) de kantoren van Sibelga

Fase

Opgeleverd in 2021

Bruto Oppervlakte (Bovengronds)

540

Locatie

Werkhuizenkaai, 1000 Brussel

Opdrachtgever

SIBELGA

Samenwerking

  • Samenwerkend architect : ar-te
  • Speciale Technieken : Stabo
  • Aannemer : Convents

Sibelga vroeg ons het linker gedeelte van het gelijkvloers van gebouw C te renoveren en deze te voorzien van verschillende lokalen met meubilair. Hierbij moesten de ramen vervangen worden in dezelfde architecturale stijl als gebouw C. Ook de technische installaties moesten gerenoveerd worden.

Het linkerdeel van het gelijkvloers werd ingedeeld in drie zones, van publiek naar privaat. De IT-zone (een toegankelijke balie met aanpalende showroom), de flex-zone met cafetaria (een uitnodigende zone om samen te eten, te werken, te verpozen) en de werkzone met vergaderzalen (een dynamische werkomgeving met aandacht voor optimale lichtinval). De verschillende functies werden op een logische en transparante manier ingepland. Doorzichten en visuele linken zorgen voor daglicht en connectie naar elke aanpalende zone.

Het globale beeld werd door de materiaalkeuze licht en luchtig gehouden. De vloer in de IT- en kantoorzone kreeg een warmkleurige gietvloer. Robuust met weinig onderhoud maar toch een warme en degelijke uitstraling. De cafetaria/lounge-zone kreeg een warm karakter door afwerking met houtfineer/houtlook. De wanden in hout en glas zorgen niet alleen voor beperking van de geluidsoverdracht tussen de ruimtes, maar zijn ook daar waar nodig bekleed met akoestisch absorberend materiaal zodat een goede galmwaarde ontstaat in de ruimte.

De technieken (verwarming/koeling, ventilatie, verlichting, elektriciteit, IT, branddetectie)  werden aangepast om te voldoen aan de gevraagde behoeftes en comforteisen.