Candor Latour

Opdracht

Sloop en nieuwbouw van 65 appartementen  (40 ervan maken deel uit van een co-housingproject met gemeenschappelijke multifunctionele ruimten), horeca, kantoor voor een vrij beroep

FASE

Stedenbouwkundige vergunning

Bruto Oppervlakte (Bovengronds)

5.949 m²

Locatie

Kerkhof van Brussellaan, Pierre Dupontstraat en Zaventemstraat, 1140 Evere

Opdrachtgever

Brefin NV (Candor)

SAMENWERKING

  • Stabiliteit : Atlas-Engineering
  • Speciale technieken : Studiebureau Technieken Bogaerts
  • EPB : 2B-Safe
  • Akoestiek : Macobo-stabo

 

 

De uitdaging van dit project: kwalitatieve volumes en ruimtes ontwerpen die zich integreren in de stedelijke omgeving en in overeenstemming zijn met alle voorschriften.

Dit project moet immers rekening houden met de voorschriften van een verkavelingsvergunning én een BBP (Bijzonder Bestemmingsplan).

De semi-industrieel verlaten en verwaarloosde site wordt hierbij geïntegreerd in een inmiddels residentiële omgeving. Het nieuwe tracé van de Dupontstraat wordt aan één zijde afgeboord met residentiële gebouwen. Hierdoor wordt een bestaand huizenblok volledig afgesloten. De nieuwe woningen hebben rechtstreeks zicht op een nieuw groen plein, aan de andere zijde van de Dupontstraat.

Er wordt bijzondere aandacht gegeven aan duurzame mobiliteit door minder parkeerplaatsen te voorzien dan gevraagd en meer in te zetten op fietsgebruik.

Het cohousingproject wil sociale interactie bevorderen tussen de bewoners door het beschikbaar stellen van gemeenschappelijke ruimten, uitgevend op een gemeenschappelijke tuin. Hierbij zijn op het gelijkvloers twee appartementen voor personen met beperkte mobiliteit geïntegreerd.