Silhouet architects treedt in de voetsporen van Lowette & Partners

Vernieuwde dynamiek, zelfde flexibiliteit en kwaliteit

Het Brusselse architectenbureau Lowette & Partners krijgt met Silhouet architects een opvolger die tekent voor continuïteit en verjonging. Naast de bestaande senior partners architect Karel Lowette, ingenieur-architect Sigrid Banck en architect André Gérardy komen ingenieur-architect Shawnee Weynants en architect Florianne Van fraeyenhoven als partner mee aan boord. Samen zorgen ze voor een vernieuwde dynamiek met dezelfde flexibiliteit en kwaliteit als voordien.

Silhouet architects streeft net zoals zijn voorganger naar unieke realisaties met een goede architecturale en stedenbouwkundige kwaliteit. Complexe projecten – voornamelijk in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en omgeving- haalbaar en realiseerbaar maken, staat hierbij voorop. Samen met een harmonieuze en hedendaagse integratie ervan in een (stedelijke) omgeving. Van residentiële projecten en bedrijfsgebouwen, van retail tot kantoren, van nieuwbouw tot renovatie, vaak met een combinatie van wonen/winkelen/werken/… Door de jaren heen werd dit hét visitekaartje, Silhouet architects slaat deze weg verder in. Met de komst van twee nieuwe partners tekenden we ineens onze toekomst uit. Die zal blijven draaien rond kwaliteitsvolle projecten, mooi in de omgeving geïntegreerd en dikwijls met verschillende functies zoals wonen, winkelen, werken.

Naast vijf partners telt Silhouet architects een twaalftal medewerkers. Met een divers team, zowel wat ervaring, kennis, vakmanschap en achtergrond betreft, is Silhouet architects dan ook de deskundige partner voor projecten van A tot Z, van de eerste ideeën tot de oplevering.

Karel Lowette, die in 1990 van start ging met Architectuurbureau Lowette wat in 2014 Lowette & Partners werd, is bijzonder tevreden: “Net zoals onze projecten moet ook ons kantoor toekomstbestendig zijn. Met de komst van enkele nieuwe partners en de ervaring van wie er al was, wordt ook het DNA van ons bureau veiliggesteld: haalbare, hedendaagse en kwaliteitsvolle projecten ontwerpen, vaak met gekoppelde functies en deze mooi in de omgeving integreren.”